sobota 2. dubna 2016

Velikonoce v Pacově - čtvrtek 24.3. až neděle 27.3.2016

V Pastoušce, v objektu pacovského turistického oddílu KAMARÁDI, jsme díky společnému členství v Asociaci turistických oddílů mládeže (ATOM) strávili tři noci. Velikonoce náš Z Bike Team využívá již třetím rokem jako "soustředění", aby se najely nějaké ty kilometry před závodní sezónou. Vždyť první závod druhého ročníku Jihočeského MTB poháru v Tálíně s datem 7.5.2016 už klepe na dveře:-) Zároveň je pro nás cykloturisty nový a neokoukaný kraj zajímavý. Ale ne zcela neznámý. Na náměstí v Pacově jsme loni odpočívali o letním putovním táboře a okolo Pastoušky i projížděli. 
První den, na nový státní svátek Velký pátek, moc nepřálo počasí a tak jsme do oběda vytápěli prochladlé téměř metrové zdi budovy a po obědě vyrazili do kopcovitého okolí. Až na vrchol Strážiště (744 m) nás vylákal z dáli viditelný vysílač. Za odměnu parádní sjezd při kterém bohužel kámen nešťastně prosekl Markovi hadičku k zadní brzdě.

Na druhý den pobytu byl v plánu 30 kilometrů vzdálený Velký Blaník (638 m). Nakonec byl z toho výlet přes 70 km až do večera. Já s nejmenšími Zálesáky jel kratší trasu na zámek Vodice a po zelené malebným údolím Valchy. Na večer Jura přichystal historicky zajímavá fotoalba prvních závodů oddílu.

V neděli před odjezdem jsme vyšlápli na hrad Kámen. Kde podle Marka na blízkém záložním vojenském letišti s dvoukilometrovou asfaltovou runway přistávali i MIGy. Zpět do Pacova na červené ještě parádní sjezdík v lese. Pak guláš od Uršulky, úklid a domů do Třeboně. Pítrs

Fotoalbum k nahlédnutí zde...






 

Žádné komentáře:

Okomentovat