úterý 26. července 2016

Stálý tábor u rybníka Kotrba a puťák Rožmberk nad Vltavou 2016


Začátkem července proběhl již 42. letní tábor našeho turistického oddílu Zálesáci. Na deset dnů pod stan k rybníku Kotrba na Vysočině vyrazily od klubovny v Třeboni všechny děti na kolech. Ty nejmenší cestou přes Peršlák ještě přenocovaly na chalupě v Radíkově u Hlásků, zatímco ti starší jeli napřed a připravili tábořiště pro všechny. Do zázemí s loukou u lesa, s potůčkem a za čistou vodou v rybníce se rádi vracíme, díky vstřícnému vlastníkovi pozemků panu Chadimovi už počtvrté. Na táboře také pravidelně vrcholí celoroční oddílová hra, ta letošní zvaná Cesta do chrámu Oriona. Jedná se o soutěž týmů, které mezi sebou soupeřily už od září na pátečních schůzkách a o sobotních výpravách. 

Na tým Tomáše Bajera a Honzy Jáchima letos čekalo 5 kilometrů plných různých nástrah a úkolů jako obutí kola, lepení duše, házení kroužků na cíl, puzzle, přechod přes lana, hádanky a na konec si tým musel zapamatovat vstupní heslo do chrámu (velmi dlouhá nesmyslná věta). Tomášovo partě se nepodařilo včas posbírat všechny části mapy a tak Honza se svým týmem odstartoval s velkým náskokem. Tomáš si však na trase vedl velmi dobře a dokázal ztrátu během pochodu a plnění úkolů snížit, ale na vítězství to však nestačilo. Hra prověřila topografické znalosti členů, orientaci v přírodě při hledání „kešek“ a otestovala jejich zručnost při stavbě vlastního plavidla – kajaku.
Hry v okolní přírodě tábořiště, které vymýšlejí nejstarší a nejzkušenější,  byly ještě doplněny několika cyklovýlety po okolí a do Telče.



Parádní sjezdík pod lanovkou na Kramolíně

Po skončení stálého tábora pokračovali už jen starší členové oddílu v putování na horských kolech z Třeboně přes Plav na Šumavu se základnou na chalupě v Rožmberku nad Vltavou. Na takzvaném „puťáku“ jsme celkem najezdili 246 km s převýšením 5397 m.


Foto album z puťáku k nahlédnutí zde...

Žádné komentáře:

Okomentovat