sobota 13. dubna 2013

Okolo Budějc - závod 13.4.2013

Původní trasa závodu byla nakonec změněna nejspíše pro obavy organizátorů z neprůjezdnosti úseku pod Kletí kvůli tajícímu sněhu.  S rychlou, ale kopcovitou tratí si nejlépe poradil Ondra, který v samotném závěru zabojoval a porazil týmového Štěpána a o tři roky mladšího bajkera z Prahy. Situaci výborně ilustrují záběry fotoaparátů Jury a Filipa na strmém svahu u Vltavy. Krátkou trať si namísto vložených závodů vyzkoušeli již podruhé bratranci Piklíci, přičemž jen Vláďa dokázal předjet novopečeného o rok staršího juniora Marka Vaclíka (na fotkách rozpoznatelný svojí typickou helmou bez kšiltu a vysokým posedem). Uvidíme, co na to rekonvalescent Martin Pikl, ale rozhodně neřekl své poslední slovo. Pro totální výpadek energie zcela propadl zkušený Princeznou pro delší blond vlasy přezdívaný Filip Trnka. Ze dvou zástupců ZBT v kategorii muži, Vladana Pikla a Pítrse, se více dařilo čtvrtou sezónou jedoucímu Pítrsovi (ve finiši jen o 0,28 sekundy před dotírajícím z týmu Černí koně).

V souboji starších žáků na čtyři okruhy se z konce pole až na čelo závodu prokousal  Dejf Filípek, leč drobný náskok v nájezdu do cílové rovinky nestačil a první místo mu na posledních metrech vyfoukl taktický finiš soupeře. Bednu doplnil vzhledem k průběhu závodu možná trochu překvapivě Kryštof Harry (ne Potter ale) Říha. Což čtvrtý s nevděčnou bramborovou medailí  Martin Řimnáč komentoval ne zcela publikovatelnou, ale výstižnou větou: "To jsem p....l!"




Svůj první závod prožil a statečně bojoval v kategorii mladších žáků druhý nejmladší v oddílu Dominik Ingvort, povzbuzován oběma rodiči a mladším bratrem Davidem.

Pokud se snad někomu něco nepovedlo, nevadí, neboť již za týden startuje pro ZBT stěžejní Galaxy série 2013  v Tálíně. Už se teď těším. "A zítra na výjezd a vypni pc nebo bednu v jednu."
        
P.S.: Nový dres s dlouhým modrým a červeným rukávem se v aprílovém počasí hodil a osvědčil.

Žádné komentáře:

Okomentovat