sobota 6. dubna 2013

Na Smírčák - sobota 6.dubna 2013

Na startu u Joxe.    Foto: Pítrs & Bob


Již za týden v sobotu zahájí Z Bike Team (ZBT) závodní sezónu cyklomaratonem "Okolobudějc". Jede se již podruhé na Kleť, oproti loňsku ale na změněné trati. Proč tedy nezměřit po zimě a v pěkné zimě :-) své síly na najeté trase na Smírčák? Na startu na Kolomazně u Joxe zářily zcela nové závodní dresy na Štěpánovi a Morávkovi (viz foto). Z minulosti víme, že kdo dá 21 km s převýšením z 450 na 515 metrů nad Baltským mořem do hodiny, má šanci na slušný výsledek při skutečném MTB závodu. A letos dal těžký bahnitý terén opravdu zabrat nohám i vůli jezdců. Nejdříve se z peletonu urvali Štěpán a Pítrs, aby záhy špatně odbočili :-) a dostali se do čela podruhé, tentokrát i s Ondrou. V závěrečném asi kilometrovém úseku nám často notná neprůjezdná vrstva sněhu připomněla, že jsme cyklo-turistický oddíl a my byli nuceni vzít "nohy na ramena i s kolama" :-) 


Ve finále tenčí pneu ve sněhu odsoudily Ondru s časem 1:07 na třetí pozici, mladická soupeřivost (nebo v 47 letech spíše nerozvážnost? :-), ale hlavně zatím nejvíce letošních mnohdy ve sněhu najetých kilometrů rozhodlo ve prospěch Pítrse, který dojel na rozcestí Pod Smírčím vrchem necelou minutu před Štěpánem v čase okolo 1:03

Peleton s mnoha marody po letošní nezvykle dlouhé a silné chřipkové nákaze 
(a pár letos flákajícími se juniory, nebudeme raději jmenovat, viď Johny in love :-) šetřil síly a sněhu se raději a také moudře vyhnul přes Hajnici. Zpátky ještě pobavil trochu adrenalínový sjezd ve zledovatělých kolejích lesních cest a řádně zablácení,  unavení, vymrzlí ale určitě spokojení jsme si cestou zpátky povídali o palačinkách, tlusté dece a gaučingu. Inu těch ujetých  47 km dalo zabrat. 

Vyjížďky se neúčastnili novopečení junioři Milánek a Marek. Snad zítra, to v jednu vyrazíme znovu projet závodní trať na Kleť. 

Žádné komentáře:

Okomentovat